Kategorier
Annonce

Sådan vælger du den rigtige trompet til dig

At vælge den rigtige trompet kan være en vanskelig opgave, især for nybegyndere. Der er så mange forskellige mærker og modeller at vælge imellem, og det kan være svært at vide, hvor man skal starte.

Her er et par ting, du skal huske på, når du vælger en trompet:

  • Dit færdighedsniveau. Er du en nybegynder, en mellemliggende eller en avanceret spiller? Dette vil hjælpe dig med at indsnævre dine valg.
  • Dit budget. Trompeter kan koste alt fra omkring 100 dollars til flere tusinde dollars. Beslut dig for, hvor meget du er villig til at bruge, før du begynder at shoppe.
  • Den type musik, du vil spille. Forskellige trompeter egner sig bedre til forskellige musikgenrer. Hvis du f.eks. mest skal spille klassisk musik, vil du have en anden trompet, end hvis du vil spille jazz eller rock.
  • Størrelsen på trompeten. Trompeter findes i forskellige størrelser, så sørg for at vælge en, som er behagelig for dig at holde og spille på.

Når du har overvejet alle disse faktorer, bør du have en bedre idé om, hvilken trompet der passer til dig. For at komme i gang kan du tage et kig på nogle af de mest populære mærker og modeller derude og se, hvilke der interesserer dig mest. Derfra kan du læse anmeldelser, tale med andre musikere og prøve forskellige trompeter, indtil du finder den perfekte trompet for dig.

De 10 værste fejl, som trompetspillere begår

1. Ikke varmer ordentligt op

2. Spiller for højt hele tiden

3. Ikke passer på sin trompet

4. Springe over øvelser

5. Ikke at lære de rigtige åndedrætsteknikker

6. Undlader at lytte til andre spillere

7. Ikke at lære musikteori

8. At stole for meget på teknologien

9. At glemme at have det sjovt

10. At give op for tidligt

Trompetspillere: Sådan forbedrer du din lyd

Hvis du ikke er tilfreds med den lyd, du får fra din trompet, skal du ikke fortvivle! Der er et par ting, du kan gøre for at forbedre din lyd.

1. Sørg for, at du bruger den rigtige type mundstykke. Der findes mange forskellige typer mundstykker, så eksperimentér, indtil du finder et, der giver dig den lyd, du leder efter.

2. Øv dig regelmæssigt. Jo mere du spiller, jo bedre bliver du til at frembringe en god lyd.

3. Lyt til optagelser af store trompetister og prøv at efterligne deres lyd.

4. Få en professionel udtalelse. Hvis du stadig har problemer, kan du overveje at søge hjælp hos en trompetlærer eller en anden professionel musiker.

Find også gode og billige gaver her.